Dokukino
Founder and President
Darko Soković
Dokukino
Founder and President

Film direktor po pozivu dokazan produkcijski/komunikacioni ekspert po iskustvu i građanski aktivista po ubeđenju. Darko je osnivač i predsednik fondacije za nove komunikacije Dokukino, čovek čija vizija i neumornost vode Fondaciju od prvog dana. Dok je još bio u školi, Darko je stekao značajno znanje o medijima, dok je radio kao novinar, urednik i voditelj na radiju. Nakon diplomiranja, zakoračio je u svet PR-a i komunikacija, u kom je stekao mnogo praktičnog iskustva, pre nego što je osnovao Dokukino 2010. godine. U Dokukinu, Darkova glavna uloga podrazumeva rad sa klijentima i osmišljavanje dobrih marketinških kampanja koje su usklađene sa klijentovim željama i komunikacionim benefitima. Jednog dana, nakon što pobedi u borbi za bolje društvo sa Dokukinom, on će nastaviti da ide ka ispunjenju svog životnog sna – da on bude organizator otvarajuće ceremonije na Olimpijskim Igrama. On takođe može da bude previše pričljiv, što u mnogim situacijama donosi korist ostatku tima, koji imaju koristi od njegovih ideja.

Kao predsednik fondacije Dokukino, Darko je uključen u redovnu komunikaciju i povezivanje sa donatorima, kompanijama i ministarstvima, koji su uključeni u aktivnosti Fondacije. Darko vodi tim od 13 ljudi u cilju postizanja proaktivnog pregleda regionalnog tržišta i razvoja novih tržišta u regionu i šire. Između ostalog, on je uključen u intenzivan rad sa partnerima i mrežama koje vodi Fondacija. Darko evaluira portfolio programa (strategija, sadržaj, budžet i brendiranje), nadgleda rad izvršnog Direktora i tima kako bi razumeo i izgradio bolje mogućnosti za nove prilaze tržištu.

Darko je javni, “key note” govornik i često se pojavljuje na inspirativnim radionicama i prestižnim događajima u regionu i Evropi. Predstavljajući Fondaciju u različitim organizacijama čiji je Fondacija deo, Darko proizvodi kreativan pravac i upravlja najkompleksnijim kampanjama i komunikacionim kanalima. On je vodeći kreativac na inovativnim kampanjama baziranim na novim medijima, najviše za akterima civilnog društva, preduzeća i vlade širom regiona. Takođe, Darko vodi odnose sa javnošću kroz različite programske projekte i kampanje. Na kraju, Darkova uloga je da razvije i implementira nove strategije u oblasti društvenih komunikacija, demokratije, ljudskih prava i vladavine prava.